En reise inn i vår egen tid og våre egne liv

Tiende klasse på Skrim ungdomsskole i Kongsberg gir overskuddet fra skoleturen til Aktive Fredsreisers prosjekter for barn og unge i Afrika

Skrim ungdommskole 2007Aktive Fredsreiser får ofte positive tilbakemeldinger fra deltakere som har vært med på skoleturer til Tyskland og Polen.
Hver eneste respons er inspirerende fordi den bekrefter at arbeidet vårt er viktig.
16. oktober kom det inn en ekstra hyggelig e-post. Den var fra Turid Høimyr, en mamma som hadde reist sammen med tiende trinn ved Skrim ungdomsskole på Kongsberg.  I tillegg til 70 ungdommer, var seks lærere, sytten foreldre og én bestefar med på turen. Høimyr skriver at reisen ble en fantastisk opplevelse som de aldri vil glemme. Det å være vitne til grusomheter skapt av mennesker helt opp til vår egen tid, gjorde sterkt inntrykk. – Men, kanskje viktigst av alt, skriver hun, – var at det ble satt søkelys på hva vi selv som medmennesker kan gjøre for at verden skal bli et bedre sted å være for andre enn oss selv.
Våre reiseledere, Johannes og Wenche, minnet oss om dette under hele reisen. Slik ble dette en reise inn i vår egen tid og inn i våre egne liv. En stor takk til dem for deres flotte måte å lede oss på!

Skrim ungdomsskole 2007De unge fra Kongsberg har gjort en stor innsats for å skaffe penger til reisen, både ved å organisere dugnader og arbeide opp mot politikere og administrasjon i kommunen. Overskuddet som ble igjen etter turen ønsker de nå å gi til Aktive Fredsreisers arbeid for barn og ungdom ute i verden.

Daglig leder Helga Arntzen er svært takknemlig. – Vi har mange prosjekter i Gambia. Enten de vil støtte fadderbarn eller studenter, risprosjekter eller bygging av fredshus, kan jeg garantere at pengene kommer godt med for mennesker og samfunn som trenger det meste.

Med dette initiativet gjør Skrimelevene og deres foreldre verden til et bedre sted for andre enn dem selv.