Reddende bevilgning

Fredshuset i Risør

Nyheten om at Aktive Fredsreiser får to millioner kroner i ekstrabevilgning ble kjent da revidert nasjonalbudsjett ble offentliggjort. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Ved Fredshuset gikk flagget til topps. En tung byrde var tatt av alle ansattes skuldre.

Pengene skal i første rekke gå til nedbetaling av dyre lån som har blitt tatt opp under pandemien, slik at hverdagen kan bli lettere. – Nå kan vi endelig komme tilbake til normal drift igjen, sier styreleder Uwe Arntzen i Aktive Fredsreiser. 

Han synes det er utrolig flott at engasjementet rundt Aktive Fredsreisers situasjon til slutt har ført fram. 

Viktig arbeid 

Aktive Fredsreiser har lidt store tap under koronapandemien. Da situasjonen så ut til å roe seg brøt krigen i Ukraina ut. Å starte opp igjen arbeidet mot hverdagsrasisme og for demokratiske verdier for fullt har derfor ikke vært så lett som forventet. 

Kunnskapsministeren forklarer viktigheten av denne ekstra støtten til de to fredsorganisasjonene med deres forebyggende arbeid. 

- Regjeringen gjør flere tiltak på kunnskapsfeltet for å styrke arbeidet mot høyreekstremisme og for menneskerettigheter og demokratisk medborgerskap i revidert nasjonalbudsjett. Blant annet kommer det penger til Hvite Busser og Aktive Fredsreiser. Disse får en engansbevilging på 2 millioner kroner hver. 

Arbeidet mot høyreekstremisme og for demokratiske verdier er kanskje viktigere enn på lenge. Det er viktig i det små og hverdagslige, for å motkjempe hverdagsrasisme og diskriminering. Og det er viktig i det store geopolitiske bildet, der vi ser en urolig og spent situasjon i Europa og verden. 

For å forstå vår samtid, må vi kjenne vår historie. Og nettopp dette gjør Aktive Fredsreiser og Hvite Busser et viktig arbeid for. De bidrar til at spesielt barn og unge kan forstå mer av historien. Derfor er jeg glad for at vi kan støtte deres arbeid med 2 millioner kroner hver, sa kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i forbindelse med bevilgningen.

 

Inngangen til Auschwitz

I flere tiår har norske elever reist til Krakow og Berlin med og Aktive Fredsreiser. Her fra en av Aktive Fredsreisers turer til Auschwitz med ungdomsskoleelever.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE